Soiul de mere care ne face unici în Europa: Ionatan crește cu spor la Voinești, făcându-i invidioși pe pomicultorii din Polonia sau Ungaria

Soiul de mere Ionatan nu reprezintă nici o curiozitate pentru noi, cei care am crescut cu acest fruct și care îl vedem mereu pe tarabele din piețe. Pentru un străin, însă, acest noi poate fi o adevărată trufanda pe care nu are șansa să o mai guste nicăieri altundeva în lume, spune Ion Oprea Pasociației de Pomicultori din Dâmbovița și președinte al Camerei Agricole Județene.

Parfumat, colorat și celebru, mărul Ionatan este un soi românesc care se bucură de mare succes în zona de sud a țării dar este căutat și de unguri sau polonezi. Ion Oprea, preşedintele Asociaţei Pomicultorilor din Dâmboviţa spune că soiul Ionatan este foarte apeciat de consumatori cu atât mai mult cu cât pomicultorii din Europa nu îl produc.

”Bazinul Voinești este specializat pe mărul Ionatan pe care nu îl mai produce nimeni în Europa. Piața românească cere mărul Ionatan și nu sunt probleme la desfacere la acest soi. Idaredul ce vine din Polonia sau Ungaria intră pe piață și se vinde de abia când producția românească de Ionatan este pe sfârșite. Nu îl găsim în supermarketuri, dar din toamnă până prin martie toate piețele agro-alimentare din București și partea de sud a țării îl au”, a declarat pentru Agrointeligența Ion Oprea.

Sursa: Agrointel.ro

Articolul complet aici: https://agrointel.ro/36174/soiul-de-mere-care-ne-face-unici-in-europa-ionatan-creste-cu-spor-la-voinesti-facandu-i-invidiosi-pe-pomicultorii-din-polonia-sau-ungaria/

Comments are closed.
0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul este gol
    Craita Merelor